سوالات متداول ، آیا سوالی دارید؟ از ما بپرسید

 
_

لطفاً سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ خود را پیدا نکردید ،
سوال خود را برای ما ارسال کنید ، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

از ما بپرس ...

سوالی دارید؟

یو پی اس و نکات مربوط به آن

سوالات متداول

سوالات متداول
قبل از نصب چه نکاتی باید مد نظر قرار دهیم ؟

حمل و جابه‌جایی دستگاه را با رعایت نکات توصیه شده در دفترچه راهنمای کاربر انجام دهید. شرایط محیطی محل نصب به لحاظ تراز بودن زمین، ظرفیت تحمل وزن مجموع باتری‌ها و دستگاه توسط کف، دما، رطوبت، رعایت فاصله جانبی یا فوقانی (بسته به مدل دستگاه) و... را در نظر داشته باشید. شرایط جوی نامناسب بر کارکرد صحیح دستگاه و باتری‌ها تأثیر می گذارد؛ دستگاه را نزدیک پنجره‌هایی که امکان بازشدن دارند، قرار ندهید. دقت کنید که اتصال زمین مناسب در محل نصب موجود باشد. دقت کنید که ولتاژ و فرکانس برق ورودی دستگاه با مشخصات مندرج در دفترچه راهنمای کاربر مطابقت داشته باشد. از جنس، نوع و سطح مقطع مناسب تمامی کابل‌های ورودی و خروجی و رابط باتری، اتصالات و فیوزهای حفاظتی اطمینان حاصل کنید. در نظر داشته باشید که خروجی یک یوپی‌اس در هر یک از حالت‌های برق شهر یا باتری، می‌تواند دارای ولتاژ خطرناک باشد. باتری‌ها می‌توانند جهت افزایش زمان پشتیبانی به صورت موازی بسته شوند؛ استفاده نادرست از کابل‌ها، تعداد و جهت باتری‌ها در هر محفظه باتری، می‌تواند باعث بروز شوک الکتریکی و ایجاد جریان‌ اتصال کوتاه شود. مصرف‌کننده‌ها (فاز و نول مصرف‌کننده‌ها) بایستی مستقیماً به یوپی‌اس و تابلوی مخصوص وصل شده و توزیع بار بین فازها در صورت سه‌فاز بودن رعایت گردد. عملیات نصب و راه‌اندازی تماماً بایستی توسط کارشناسان آموزش‌دیده انجام گیرد

یو پی اس با ترانس ایزوله چه مزایایی دارد ؟

ترانس ایزوله (=ترانسفورماتور ایزوله)، قطعه‌ الکتریکی است که به واسطه یک میدان مغناطیسی، دو مدار الکتریکی را از هم ایزوله می‌نماید؛ بدین معنی که مابین دو مسیر انرژی، هیچ اتصال اهمی وجود ندارد و در نتیجه در خروجی ترانس، شرایط الکتریکی ورودی برقرار نمی‌باشد (ارتباط نول با زمین وجود ندارد). این عمل ترانس ایزوله موجب می‌شود که در خروجی دستگاه، ولتاژ مورد لزوم موجود باشد ولی به علت عدم اتصال زمین در مواقع اتصال، اختلاف پتانسیل بالا با زمین، صفر منظور شده و جریانی از اتصال عبور نمی‌کند. از ترانس ایزوله به منظور جلوگیری از عبور جریان‌های DC در صورت بروز صاعقه یا جریان‌های زیاد در مدار مصرف‌کننده‌های حساس استفاده می گردد . ترانس ایزوله در مدار، نقش حفاظت‌ اشخاص در مقابل برق گرفتگی را ایفا می‌کند زیرا این ترانس‌ها، شبکه را از زمین ایزوله، جدا می‌کنند و در نتیجه تماس با سیم برق باعث برق‌گرفتگی نمی گردد. در این نوع حفاظت از ترانس با دو سیم‌پیچ مجزای یک به یک و یا کاهنده استفاده می‌شود که ولتاژ خروجی آن بیش از 42 ولت است. در ترانسفورماتور یک به یک ولتاژ ثانویه برابر ولتاژ شبکه می‌باشد. ترانسفورماتور، ولتاژ تغذیه مصرف‌کننده را از نظر الکتریکی از شبکه جدا می‌کند. جریانی که یوپی‌اس‌های دارای ترانس ایزوله (Transformer base) در لحظه اول استارت مصرف‌کننده می‌توانند تحمل کنند بیشتر از یوپی‌اس‌های بدون ترانس (Transformer less) است؛ طول عمر یوپی‌اس‌های دارای ترانس ایزوله بیشتر از یوپی‌اس‌های بدون ترانس است ولی تلفات گرمایی ترانس‌دارها بیشتر است. در کل انتخاب یوپی‌اس نسبت به نوع مصرف‌کننده بهترین حالت ممکن است که اکثر یوپی‌اس‌های ترانس‌دار برای مصارف بیمارستانی و تجهیزات موتوردار و هیتردار مناسب‌تر است و یوپی‌اس‌های بدون ترانس برای تجهیزات کامپیوتری و اداری مناسب‌تر می‌باشد.

چگونه یو پی اس مناسب خود را انتخاب کنیم؟

1. THD(Total Harmonic Distortion) : بارهایی که از منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می کنند ، به دلیل ایجاد هارمونیک در شبکه باعث داغ شدن سیم نول و به دنبال آن باعث بروز گرما در سیستم برق می شوند . بنابراین در جاهایی که تعداد منابع تغذیه سوئیچینگ زیاد دارند بهتراست از یو پی اسی استفاده گردد که THD جریان ورودی پایین مثلا 10% داشته باشد البته این را نیز نباید فراموش نمود که در جایی که ژنراتور نیز وجود دارد استفاده از یو پی اس با THD پایین ضروری می باشد.                               2. زمان سوئیچ : فاصله زمانی بین سوئیچ از برق شهر به باتری و بالعکس ، هرچه این زمان بیشتر باشد احتمال ریست شدن و یا خاموش شدن کامپیوتر در لحظه سوئیج بیشتر می گردد . ( فقط On line / UPS زمان سوئیچ صفر دارد )                                      3. زمان پشتیبانی : مدت زمان مورد نیاز برای پشتیبانی از باتری در زمان قطع برق شهر ، این زمان بستگی به آمپر ساعت باتری داشته و با کم و زیاد شدن آمپر ساعت باتری کم و زیاد می گردد فقط یو پی اس باید قابلیت شارژ باتری را درکمترین زمان ممکن (حدودا بین4 تا 8 ساعت) را داشته باشد در بعضی یو پی اس ها محدودیت جریان شارژ دارد.     4. نویز شنیداری : زمانی که دستگاه روشن است ،صدای ناشی از فن یا ترانس دستگاه میزان نویزی را ایجاد می کند ،استفاده از یو پی اس با کمترین نویز در ادارات و بیمارستانها و مکانهایی که نیازمند کمترین صدا می باشند ضروری می باشد.                   5. سایز و وزن : سایز و حجم دستگاه میتواند بر اساس مکان استفاده متفاوت باشد.     6. تکنولوژی ساخت و شکل موج خروجی : چنانچه مصرف کننده شما دستگاهی  بسیار حساس بوده و هیچگونه نویز یا اعوجایی نباید به آن وارد شود و شکل موج خروجی به صورت سینوسی کامل و بدون قطعی و بدون وابستگی به ولتاز ورودی لازم باشد ،پیشنهاد میگردد از یو پی اس ONLINE استفاده شود و چنانجه ورود نویز یا تغییر شکل موج خروجی سیستم از درجه اهمیت کمتری برخوردار است ،یو پی اس ها Line_Interactive توصیه می شود.

چه تجهیزاتی را نباید به یو پی اس متصل کرد ؟
یو پی اس معمولا دستگاهی انعطاف پذیر است ، اما نوع خاصی از بارها هستند که نباید آنها را به روش متدوال به یو پی اس وصل نمود ، این بارها عبارتند از :
 
1. لامپهای فلورسنت یا لامپهای گازی
2. موتورها و کمپرسورها
3. دستگهاههای تهویه مطبوع
4. پرینترهای لیزری
هریک از این دستگاه ها درحین کارکردن عادی و یا در لحظه روشن شدن ، جریان زیادی از منبع تغذیه خود می کشند جریان زیاد یو پی اس را به حالت اضافه بار می برد ، در نتیجه ولتاژ خروجی یو پی اس قطعاکاهش خواهد یافت و این امر سبب آسیب دیدن سایر قطعات و تجهیزات حساس می گردد مثلآ جریان راه اندازی موتورها معمولا بین 4 تا 10 برابر مقدار نامی آن می باشد.
در صورتی که بخواهیم از یو پی اس برای حفاظت از بارهایی با جــریان لحظه ای زیاد مــانند پرینتر های لیزری و موتورها استفاده کنیم ،یو پی اس مورد نظر باید از مشخصات الکتریکی قویتری برخوردار باشد که این مستلزم هزینه بالاتری می باشد .
باتری ها چند دسته هستند ؟
1- باتری خشک
2- باتری ژله ای
3- باتری اسیدی
که برای دستگاه یو پی اس بهترین نوع باتری خشک می باشد که مزایای آن عبارتست از : طول عمر بالا ، عدم نیاز به نگهداری و سرویس و عدم تولید بخار اسید.